Jak dezaktywować konto na twitter.com?

Kasowanie konta na Twitterze. Pewnego dnia budzisz się rano lewą nogą i wpadasz na pomysł aby zniknąć z Twittera bo wkurzają Cię ludzie którzy komentują Twoje wpisy. Podpowiem Ci jak to zrobić.

Dezaktywacja powoduje umieszczenie konta w kolejce do usunięcia na stałe z Twittera. Zanim dezaktywujesz konto na Twitterze, dowiedz się, że:

  • Twoje dane są przechowywane przez 30 dni od daty dezaktywacji, po czym zostaną z nikają na zawsze.
  • Konto można reaktywować w dowolnym momencie w czasie tych 30 dni, po prostu się logując.
  • Nie musisz dezaktywować konta, aby zmienić swoją nazwę użytkownika lub adres e-mail. Można to zrobić w dowolnym momencie w ustawieniach konta.
  • Aby użyć nazwy użytkownika lub adresu e-mail w innym koncie, należy najpierw je zmienić, a następnie potwierdzić zmianę przed dezaktywacją.
  • Po dezaktywacji konto powinno zostać usunięte w ciągu kilku minut, ale niektóre treści mogą być widoczne w witrynie twitter.com przez kilka dni. Treści indeksowanych przez aparaty wyszukiwania, takie jak Google czy Bing nie są kontorlowane.
  • Dezaktywacja nie jest dostępna z urządzeń mobilnych i musi być wykonana w witrynie twitter.com w Internecie.

Aby dezaktywować konto na twitter.com:

  • Zarejestruj się w witrynie twitter.com z Internetu.
  • Przejdź do ustawień konta i kliknij Dezaktywuj moje konto u dołu strony.
  • Przeczytaj informacje dotyczące dezaktywacji. Kliknij przycisk Dezaktywuj konto.
  • Podaj hasło, gdy pojawi się monit, i potwierdź, że chcesz dezaktywować konto.

Komentarze

comments

Facebook Comments